CASCADE DESIGNS

Boeingin pienennettyä hurjasti toimintojaan Oregonissa, USA:ssa 1970 - luvulla, päätti kolme työtöntä insinööriä valmistaa laadukkaita ja pieneen tilaan pakkautuvia makuualustoja. Ensimmäisten prototyyppien valmistus kesti useita kuukausia materiaalien, täytteiden ja venttiilien testauksella ja hienosäädöllä. Myöhemmin jätetty patenttihakemus maailman ensimmäisestä itsestääntäyttyvästä ilmatäytteisestä makuualustasta toi Therm-a-Restille ansaitun menestyksen .

Tänään Cascade Designs on yksityinen, perheyritys, joka on kasvanut yhdeksi arvostetuimmista ulkoilualan valmistajista maailmassa. Tämän sijan Cascade on saavuttanut pitämällä kiinni periaatteista jotka luotiin yrityksen alkutaipaleella: Perehdy asiaan, valmista innovatiivisia tuotteita, laatu ja palvelu, joka ylittää odotukset. Cascade Designsin tuoteperheeseen kuuluvat seuraavat tuotemerkit: Therm-A-Rest , MSR, Platypus, Sealline ja PackTowl

NIKWAX

DRYER, EASIER, SAFER

Vuonna 1954 syntynyt Nick Brown kasvoi Kentin alueella Englannissa ja harrasti patikointia isänsä kanssa jo pienestä pitäen. Nick patikoi Skotlannin jylhissä maisemissa vuosittain ja oli tyytymätön silloisten kyllästysaineiden toimivuuteen. Hän kehitti kyllästeen pitämään omat jalkineensa vettähylkivinä ja hengittävinä jalkineiden ominaisuuksia menettämättä. Hän loi "Nickin vahan" (siitä nimi Nikwax ), ja siitä alkoi Nikwaxin menestystarina. Nikwaxin vahan vesieristys oli niin tehokas verrattuna aikaisempiin tuotteisiin, että se asetti uuden standardin jalkineiden jälkihoitoon.

Vuonna 1983 Nikwax päätti löytää uusia, helppoja hoito- ja kyllästystapoja vedenpitäville vaatteille. Nick kehitti täysin uudet pesu- ja kyllästystuotteet ulkoiluvaatteille. Haitalliset ja helposti syttyvät liuottimet (joita muut valmistajat käyttivät) korvattiin vedellä. Näin syntyi Nikwaxin vesipohjaisten tuotteiden mallisto. Nikwax oli ensimmäinen yritys maailmassa, joka valmisti täysin vesipohjaisten kyllästys- ja pesuaineiden malliston kotikäyttöön.

 Kaikki Nikwaxin tuotteet ovat vapaita fluorihiiliyhdisteistä.

GUMBIES

 

Kun Gumbiesin perustaja Michel Mauer asui 16-vuotiaana perheensä kanssa Australiassa tutustuen Aboriginaalien elämäntapaan, hän ei tiennyt kuinka tämä vaikutus ja oppi tulisi muuttamaan hänen maailmaansa tulevaisuudessa.

Vapaus ja seikkailu olivat osa Michelin DNA:ta. Hän ei ikinä halunnut viettää päiviään neljän seinän sisällä vaan tutki ja seikkaili koko Australiassa asumansa ajan. Palattuaan kotikonnuille Australiasta muutaman säästetyn pennosen ja unelmiensa kanssa hän päätti jatkaa matkustamista ja unelmiensa saavuttamista.

Matkailuansa Michel kustansi tekemällä hanttihommia vierailemissaan maissa. Yhdysvalloissa Salt Lake Cityssä matkatessaan hän päätyi työskentelemään Outdoor messuille, jossa hän sattumalta luki artikkelin John Lobbista, kuuluisasta jalkinevalmistajasta ja hänen matkastaan useiden epäonnistumisien kautta jalkineinnovaatioiden kehittäjäksi ja menestyksekkääksi yrittäjäksi. Tämän artikkelin luettuaan jokin napsahti Michelin päässä ja hän tiesi mitä tulevaisuudeltaan halusi. Hän halusi kehittää tuotemerkin ja tuotteen joka kuvastaisi hänen elämäntapaansa josta hän niin kovasti nauttii.

Michel halusi tuotteensa heijastavan hänen intohimoaan yksin- kertaisuuden ja vapauden puolesta, samalla hyödyntäen luonnonmateriaaleja, jotka perustuvat vahvaan eettiseen perustaan, mutta näkyvällä erolla. Täydellisen Flip-Flopin metsästys oli alkanut.

Michel uskoo, että elämä on liian lyhyt kompilkaatioihin. "Keep it simple. Ride a wave, climp a mountain, wear Gumbies."            

TATONKA


Saksalainen Tatonka on harvinaisuus nykyisten Outdoor-merkkien joukossa; se valmistaa edelleenkin itse kaikki myymänsä tuotteet. Tatonkan kantavana ajatuksena on yhteys luontoon, mikä käytännössä tarkoittaa tuotteiden vastuullista valmistusprosessia, mutta myös tuotteiden toimivuutta ja kestävyyttä.

Suuri osa Tatokan tuotteista valmistetaan käsin, ja työn laatu on saksalaiselle yritykselle tyypillisesti erittäin korkealuokkaista. Tatonka onkin oikea retkeilijän aareaitta. Suuntasitpa kulkusi kaukomaiden vuoristoihin tai kotisi lähimetsiin, tarjoaa Tatonka sinulle kaiken tarpeellisen.

GEARAID

GearAid valmistaa varusteiden korjaukseen tarvikkeita. 

Heidän laaja valikoima kattaa korjaustarvikkeet takeille, jalkineille, neopreen asuille, teltoille jne

LORPEN

Espanjalaisen Loprenin sukat ovat asettaneet uuden normin sukkien valmistukseen. Elinikäinen takuu ja tinkimätön kehitystyö takaavat jaloille hyvän olon joka tilanteessa.

Lorpen valmistaa sukkansa vastuullisesti ja kestävästi kierrätetyistä materiaaleista.